Solplanet x AeroFix

Licenta pentru exploatarea de gnais ajunge la Guvern dupa 9 ani

Pentru exploatarea zăcământului de gnais, piatră folosită pentru placarea clădirilor atât la interior, cât și la exterior, o societate din țară urmează să primească o licență în acest sens, după 9 ani de la semnarea acestei. Guvernul va aproba astăzi licența de concesiunea pentru exploatarea rezervelor de gnais în perimetrul Sibiu – Valea Rece, din județul Sibiu.

Aceasta a fost încheiată între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent, şi societatea Eurofor 2011 SRL (succesoare legală a Terra Construct SRL), în calitate de concesionar, în anul 2011.

În perioada dintre data semnării licenţei şi până în prezent, în perimetru s-au desfăşurat activităţi de exploatare a zăcământului de gnais prin permise de exploatare, pentru care au fost achitate taxele şi redevenţele.

Societatea a desfăşurat deja lucrări autorizate de explorare geologică în perimetrul Sibiu – Valea Rece. Ca urmare a finalizării acestor activităţi de explorare, a solicitat concesiunea activităţii miniere de exploatare a zăcământului de gnais din acest perimetru.

După aprobare, Hotărârea de Guvern va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Suprafaţa perimetrului de exploatare este de 0,692 kilometri pătrați.

Produsele miniere realizate de titular sunt:

* piatră brută;

* piatră spartă sorturi;

* criblură.

Lista produselor miniere se va reactualiza ori de câte ori este cazul, prin acte adiționale la licență.

Durata de concesiune negociată este de 20 ani contractuali, cu drept de prelungire pe perioade succesive de câte 5 ani.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus