Oferte locuri de munca top

Lemnul se scumpeşte în 2015

1280px-Wood_from_victoria_mountain_ashLa începutul anului Parlamentul a votat proiectul de lege care reglementează noul preţ al unui metru cub de de masă lemnoasă.

Astfel preţul a crescut de la 101 lei la începutul anului trecut la 115 lei. În 2012 valoarea unui metru cub de lemn a fost stabilită la 85 de lei.

Astfel, noua lege reglementează “preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior, calculat la nivel naţional pe baza datelor statistice din anul anterior.”, se arată în expunerea de motive emisă de Guvern.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat la 1 octombrie 2014 şi a intrat în vigoare la începutul lui 2015, potrivit documentelor emise de Camera Deputaţilor.

În primele 9 luni ale anului Romsilva a recoltat 6,36 milioane de metri cubi de masă lemnoasă, ceea ce reprezintă 66% din programul estimat pentru 2014, se arată într-un comunicat al instituţiei.

La nivel mondial producţia de lemn a înregistrat o creştere pentru al patrulea an consecutiv în timp ce producţia de peleţi din lemn a atins un nivel record în 2013, stimulată de politicile din domeniul bioenergiei şi ţintele de consum stabilite în Europa. Producţia mondială de peleţi din lemn a crescut cu 12% până la 22 milioane tone în 2013, potrivit unei statistici publicate de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) la sfârşitul anului trecut.

Un comentariu;

  1. Negot Lucian said:

    Am o intrebare??? cei care semneaza asemenea legi, asemenea reglementari , traiesc in ROMANIA??? Eu cred ca NU!!! Nici pe picior (lemn netaiat in padure) , acest pret nu mai e valabil din 2012 apoi acum , cand daca vrei un mc de rasinos, adus in fabrica, platesti incepand de la 360 lei in sus, Ponta asta se tine doar de poante, iar subalternii lui doar de minciuni si de pupincur.

Sus