Oferte locuri de munca top

Legislatia contestatiilor va fi modificata

Întrucât țara noastră are obligația ca până în 2030 să finalizeze coridoarele rețelei principale, guvernanții sunt obligați să accelereze implementarea proiectelor de infrastructură, pe toate coridoarele, din rețeaua principală și să le recepționeze.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a precizat în timpul unei vizitei la Arad, că Guvernul va modifica legislaţia privind judecarea în instanţă a contestaţiilor depuse la licitaţii, în condiţiile în care mari proiecte de infrastructură rămân blocate ani de zile şi nu se pot obţine fonduri europene.

„Dacă vom sta ani de zile în contestaţii, cu siguranţă vom pierde bani europeni (…) Vom trece la modificarea legislaţiei, la simplificarea modului în care sunt judecate aceste contestaţii, cum se judecă aceste contestaţii în instanţă, astfel încât să putem să accesăm aceşti bani gratis, bani europeni (…)” a precizat ministrul Transporturilor.

Guvernul Orban îşi propune să aloce, în fiecare an, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, 2% din PIB.

”Următorii 10 ani vor fi anii reclădirii României. Infrastructura de transport va fi coloana vertebrală pe care se va ridica România”, a declarat ministrul Bode.

Lucian Bode a declarat că, în vestul ţării, este în derulare unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură feroviară, parte integrantă din Coridorul IV și anume cele 4 loturi 2A, 2B, 2C si 3 din Tronsonul de la Simeria la Km 614.

Totodată, prin semnarea a două protocoale s-au deschis premisele reabilitării căii ferate Caransebeş- Timişoara – Arad. Tot în domeniul infrastructurii feroviare, se are în vedere realizarea unei legături între Aeroportul Timişoara şi oraş.

De asemenea, pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud, antreprenorul a spus că speră ca până la finalul lunii iulie, progresul fizic să se apropie de 10%, dacă vor fi condiții meteorologice favorabile.

 

 

 

Citiți și:

Peste 10 mii mp spatii comerciale, in pregatire in provincie

Peste 10 mil euro pentru constructii intr-un mare depozit de deseuri

Peste 3 ha din provincie, parcelate pentru amplasarea de locuinte

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

 

 

Sus