Oferte locuri de munca top

Legile achiziţiilor publice vor intră în vigoare în ianuarie

hammer-719066_640Pachetul legislativ care va reglementa achizițiile publice va fi transmis Parlamentului României la începutul lunii noiembrie, urmând să intre în vigoare în luna ianuarie 2016, a anunţat Ministerul Finanţelor Publice.

Proiectul de lege privind achiziţiile sectoriale, precum şi proiectul de lege privind concesiunile de lucrări şi concesiunile de servicii au fost supuse dezbaterii publice în cadrul a două sesiuni, în zilele de 15 şi 16 octombrie 2015.

Cele două proiecte parte din pachetul legislativ care va reglementa achizițiile publice. Acesta se bazează pe Strategia națională în domeniul achizițiilor publice.

Cele patru proiecte de acte normative care vor constitui pachetul legislativ sunt:

  • proiectul de Lege privind achizițiile publice;
  • proiectul de Lege privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică și a contractelor de concesiune și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor;
  • proiectul de Lege privind achizițiile sectoriale;
  • proiectul de Lege privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii.

La sesiunile de dezbateri menționate au participat reprezentanți ai MFP, ANAP, ai altor instituții implicate în procesul de modificare a legislației în domeniul achizițiilor publice, ai administrației publice locale, dar și ai sindicatelor, asociațiilor profesionale, camerelor de comerț, societății civile, operatori economici și consultanți din piață.

Eugen Teodorovici, ministerul Finanţelor Publice, a declarat: “Finalizarea proiectelor de legi care vor face parte din pachetul legislativ în domeniul achizițiilor publice reprezintă un pas important în reformarea acestui sistem. Actele normative care vor reglementa domeniul achizițiilor publice trebuie să fie mult mai clare și coerente. Tocmai din acest motiv am pus accent pe dezbaterea publică, consultarea partenerilor de dialog fiind una dintre cele mai bune metode de a ajunge la reglementări eficiente. În domeniul achizițiilor publice, cuvântul de ordine trebuie să fie eficiența.”

Sus