Oferte locuri de munca top

Legile achizitiilor publice vor fi modificate joi

În şedinţa de joi Guvernul urmează să aprobe, printr-o Ordonanță de Urgență, modificări la cele patru legi ale achizițiilor publice.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat ieri că în modificările aduse legilor achiziţiilor publice, pe care Guvernul le va face în şedinţa de joi, un capitol este destinat soluționării contestaţiilor. “Am luat modelul german şi vom face acest lucru”, a declarat Viorica Dăncilă.

Astfel, termenele în care sunt soluţionate contestaţiile la licitaţiile pentru lucrări finanțate din fondurile europene vor fi reduse, a anunţat ieri premierul Viorica Dăncilă.
Pe același subiect, Corina Creţu, comisarul european pentru politică regională, a spus că este necesară o prevedere legislativă potrivit căreia aceste contestaţii să primească o soluţie în instanţă în maximum șase luni.
Corina Crețu a recomandat  să fie înființată o secţie specială care să judece contestațiile din proiectele finanțate cu fonduri europene și care să dea un verdict  în instanţă în maximum 6 luni de zile și să poată fi continuate lucrările. Acesta este modelul polonez. Corina Crețu a dat exemplul unui proiect din județul Bacău, unde firma care a pierdut licitaţia l-a dat în judecată pe câştigător. “Nimeni nu poate nega unei companii sau unui om dreptul de a contesta. A câştigat după 7 ani şi mai avea la dispoziţie doar o lună să pună în practică un proiect de drumuri, ceea ce practic este imposibil”, a declarat comisarul european Corina Creţu.
Nu mai puțin de 43 de modificări și completări vor fi aduse de Guvern, prin Ordonanță de Urgență, Legii nr. 101/2016 privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, a contractelor sectoriale și a contractelor de concesiune de lucrări și concesiune de servicii, precum și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.
Citiți pe același subiect:

Noi praguri valorice in procedurile de achizitii publice

Praguri valorice noi in achizitiile publice

Schimbari in solutionarea contestatiilor

 

Participati la evenimentul organizat de ARENA Constructiilor, joi 7 iunie, la Bucuresti !

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 3/ mai 2018

Sus