Oferte locuri de munca top

Legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul în dezbatere la Senat

DSC07612Modificarea Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul se află în dezbatere la Senat luna aceasta.

Iniţiativa legislativă propune modificarea Art. 46, alin. 1^3  acesta urmând să aibă următorul conţinut “Planul urbanistic general al localităţii rămâne în vigoare până la elaborarea şi aprobarea noului plan urbanistic general, dar nu mai mult de trei ani.”

Potrivit prevederilor în vigoare unităţile administrativ-teritoriale trebuie să îşi actualizeze PUG la maximum 10 ani iar acesta poate fi prelungit o singură dată până la apariţia unuia nou fără a se depăşi cinci ani de la data expirării termenului de valabilitate.

Stabilirea unui nou termen pentru elaborarea Planului Urbanistic General apare ca o necesitate ca urmare a dificultăţilor înregistrate de autorităţile locale în elaborarea PUG. Printre acestea se numără numeroase terenuri neintabulate, situaţia proprietăţilor retrocedate, inadvertenţe între PUG-ul vechi şi cel în curs de elaborare, potrivit expunerii de motive a schimbării legislative.

Iniţiativa legislativă aparţine senatorului PD-L Alin Tişe şi urmează să obţină avizul consiliului consultativ şi un punct de vedere al Guvernului până cel târziu pe 19 decembrie, potrivit unui document al Senatului.

Un comentariu;

  1. ZOTA said:

    Am constrat ca nu se respecta in executie procentele de ocupare ale terenului construibil in special suprafata alocata pentru locurile de parcare in incinta la fel spatiile verzi minime, desi Procesele verbale la terminarea lucrarilor sunt semnate de catre reprezentatntul primariei..
    Fiind expert judiciar si auditir energetic am ocazia sa vizitez multe aparatamente din blocurile vechi.
    Constat ca un nr. importanat de caonstructiii au fost modificate la ijnterior uneori fara autorizare fapt care reprezinta un real pericol in cazul unui seism majpr.
    Propun ca sa apara obligativitatea tuturor expertilor atestati pentru constructii si cei judiciari sa raporteze la INspectia in constructii constatrile astfele ca sa se initieze un plan de masuri pentru punerea in siguranta.

Sus