Oferte locuri de munca top

Legea pentru constructiile de coasta la comisia de mediu

Ordonanta de urgenta privind construirea in zona litoralului Marii Negre intre 15 mai si 15 septembrie a primit aviz favorabil din partea Comisiei de Mediu.
Camera Deputatilor este camera decizionala pentru modificarea Art. 6 din legea 579/2001 privind constructiile in zona de Coasta a Marii Negre si are termen pana la inceputul lunii septembrie pentru adoptarea ordonantei.
In luna mai Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta modificarea Art. 6 prin care construirea era interzisa in perioada mai-septembrie.
La jumatatea lunii iunie Senatul a adoptat modificarea, iar la sfarsitul lui iunie a fost inregistrata de Camera Deputatilor spre dezbatere.
Potrivit art. 6 din legea 579/ 2001 in varianta propusa de Guvern,”in statiunile turistice de pe litoral si in zona plajelor cu destinatie turistica este interzisa executarea lucrarilor de constructie, pregatire, reparare, curatare a cladirilor precum si cele de reparare a strazilor, trotuarelor si dotarilor tehnico-edilitare subterane si aeriene in perioada 15 mai-15 septembrie a fiecarui an, cu exceptia lucrarilor executate in cadrul unor proiecte si programe de finantare din fonduri externe nerambursabile, lucrarilor aflate in derulare, lucrarilor sezoniere, lucrarilor care necesita interventie urgenta si a lucrarilor care nu aduc atingere activitatii turistice. „

Sus