Oferte locuri de munca top

Lege pentru Autostrada Brasov – Bacau

Construirea Autostrăzii Brașov – Bacău ar urma să fie aprobată prin lege, un mare grup de parlamentari din toate partidele depunând un proiect de lege în acest sens. Proiectul a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere.

Noul tronson de drum ar realiza conectarea regiunea Transilvaniei cu Moldova și ar conecta infrastructura a cel puțin nouă județe: Bacău, Harghita, Brașov, Prahova, Ilfov, București, Călărași, Ialomița și Constanța.

Guvernul a introdus această rută în Master-planul de Transport General, însă deși de-a lungul timpului s-au realizat mai multe studii de fezabilitate, ultimul dintre ele fiind licitat în luna mai 2018,  însă nimic nu s-a concretizat până în prezent.

Importanța construirii autostrăzii este susținută și de către CNAIR, în cadrul programului de asistență PASSA, încheiat cu Banca Europeană de Investiții(BEI), unde se arată că singura autostradă peste Carpații Orientali care se califică pentru finanțarea din fonduri europene este Brașov – Bacău, fiind singura variantă rentabilă de legare a Ardealului de Moldova.

Costurile estimate pentru construirea Autostrăzii sunt între 1,3 și 2 miliarde de euro, în timp ce Autostrada Iași – Tg. Mureș este de câteva ori mai scumpă, costul său fiind între 7 și 9 miliarde de euro, susțin senatorii în expunerea de motive.

Obiectivul de investiții este propus să fie finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, din fonduri externe și din fonduri europene disponibile pentru 2019 – 2024.

Termenul de execuție a obiectivului de investiții Autostrada Brașov – Bacău este prevăzut să fie  5 ani de la data intrării în vigoare a legii.

 

 

Citiți și:

Cele mai mari proiecte imobiliare ale anului 2019

A fost autorizata construirea a patru blocuri – turn

Pentru un contract de 81 mil lei continua procesul de atribuire

A fost autorizata construirea unei parcari supraetajate

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.8/ nov-dec 2018

Sus