Oferte locuri de munca top

Legaturile pentru drumul expres dintre Romania si Ungaria, in pregatire

În vederea stabilirii conexiunii drumului expres între Satu Mare – Oar și Mátészalka – Csenge va fi semnat un acord de colaborare între România și Ungaria.

Este necesar ca la interconectarea tronsoanelor de drum expres de pe teritoriul României cu cele de pe teritoriul Ungariei să fie corelate atât tipul de platformă cât și punctele de intersecție cu linia de frontieră ale legăturilor de infrastructură rutieră la profil de drum expres.

Prin acordul, ce urmează să fie aprobat, vor fi posibile următoarele:

* crearea condiţiilor necesare asigurării unei legături directe prin racordarea drumului expres Satu Mare – Oar de pe teritoriul României cu drumul expres Mátészalka – Csenger de pe teritoriul Ungariei;

* stabilirea punctelor de conexiune între cele două drumuri expres pe linia de frontieră comună româno-ungară;

* reglementarea condiţiilor tehnice de realizare a joncţiunii rutiere între cele două drumuri expres.

Nou proiect rutier, de 1,4 mld euro

De asemenea, va fi înfiinţat un Grup de lucru la nivel de experţi care se va reuni alternativ, pe teritoriile statelor părţilor contractante. La reuniunea Grupului de lucru pot participa specialişti ai ambelor părţi contractante în domeniul proiectării, construirii, întreţinerii şi managementului de drumuri şi poduri precum şi alţi specialişti, după caz.

Amintim faptul că în anul 2020 a fost semnat contractul de servicii pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Drumul Expres Conexiune Satu Mare (VO Satu Mare) – Oar (Granița Româno – Ungară – Drum Expres M49 Ungaria). Valoarea contractului a fost de 3.646.308 lei fără TVA. Ofertantul desemnat câstigator al procedurii de achiziție publică a fost societatea Search Corporation SRL.

Castigarea unui contract rutier de 170 mil euro, decizie anulata

În această vară, Ministerul Transporturilor anunța faptul că în desfăşurarea proiectului, Search Corporation SRL a întâmpinat numeroase dificultăți cu privire la: obţinerea Certificatului de Urbanism, avizelor, informaţiilor necesare pentru realizarea identificării proprietarilor, precum şi în întocmirea listelor cu titularii dreptului de proprietate sau a altor titulari de drepturi reale, ai imobilelor care constituie coridorul de expropriere, identificati pe baza evidenţelor de la ANCPI, ceea ce a dus la modificarea calendarului inițial.

Sus