Oferte locuri de munca top

Legatura A1 Arad – Timisoara – DN 69, din nou, in licitatie

După ce a fost reziliat contractul cu antreprenorul italian Todini pentru construirea drumului de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69, iată că a fost lansată licitația pentru atribuirea restului de executat.

Stadiul lucrărilor la data rezilierii era de aproximativ 25%.

Valoarea contractului pentru restului de lucrări este estimată între un minim de 246,41 milioane de lei și un maxim de 270,31 milioane lei, fără TVA.

Nicoleta Pordea, director regional DRDP Timișoara, a spus: ”Contractul cu Todini a fost reziliat cu data de 7 septembrie 2023, iar în circa o lună, DRDP Timișoara a pregătit documentația pentru lansarea unei noi proceduri pentru finalizarea lucrărilor.

Decizia de reziliere a fost luată din cauza incapacității financiare de gestionare a contractului de către antreprenorul Todini Costruzioni Generali SpA, lipsa utilajelor și dotărilor suficiente pentru asigurarea unui ritm de execuție corespunzător, lipsa personalului cheie și a personalului muncitor.

Dacă nu vor fi contestații, sperăm că la începutul anului viitor să avem un nou constructor pentru acest contract. Noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent și își va asuma ca în 12 luni de la semnarea contractului să finalizeze eventualele remedieri rezultate a fi realizate și să finalizeze restul de lucrări din contract”.

Cine liciteaza pentru lucrari rutiere de circa 30 mil euro

Contractul care prevede proiectarea și executarea drumului de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69 este finanțat prin Programul Operational Transport POT 2021-2027.

Data limită de depunere a ofertelor este 4 decembrie 2023.

Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură vor avea profil de drum național, cu patru benzi de circulație.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus