Oferte locuri de munca top

LafargeHolcim si-a prognozat cresteri pentru 2017

Unul dintre cei mai mari producători de ciment din lume LafargeHolcim și-a prognozat un an 2017 în creștere pe baza economiilor făcute, a diferenţierii comerciale a produselor și a soluţiilor de construit.

Creșterea va fi susţinută în principal de contribuţia mai multor pieţe cum ar fi cea din SUA, India, Nigeria și unele ţări europene. Mai exact reprezentanţii producătorului de ciment au prognozat o creștere a cererii între 2% și 4%.

LafargeHolcim se așteaptă la o creștere de două cifre a EBITDA în 2017 faţă de 2016. În 2017 grupul va livra către acţionari dividende de 2 franci elveţieni/acţiune potrivit propunerii supusă aprobării Adunării Generale a Acţionarilor programată pentru luna mai. De asemenea, reprezentanţii companiei vor demara un program de răscumpărare a acţiunilor proprii de până la 1 miliard de franci elveţieni în perioada 2017-2018.

Pentru anul 2016 în Europa LafargeHolcim remarcă rezistenţa pe o piaţă cu o creștere economică încetinită, proiecte de infrastructură întârziate și incertitudini politice. EBITDA pentru continentul european s-a îmbunătăţit cu 8,2% în 2016 faţă de 2015 ca urmare a unui management de cost eficient.

 

Cererea constantă de pe piaţa din Marea Britanie a generat o schimbare a volumului de ciment și mixuri de ciment, în timp ce întârzierile în proiectele de drumuri au afectat vânzările de agregate. Bilanţul anului trecut pentru Marea Britanie arată o creștere a producţiei de ciment. În Franţa volumul vânzărilor a rămas constant în 2016 dar veniturile au fost impactate de presiuni asupra preţurilor.

În Spania vânzările Lafarge au scăzut iar în Polonia volumul vânzărilor de ciment a crescut în timp ce încetinirea investiţiilor în infrastructură a afectat agregatele.
Vânzările LafargeHolcim în Europa au totalizat 7 miliarde de franci elvenţieni în 2016, cifră în scădere cu 2,1% faţă de 2015. Cel mai mult au scăzut vânzările de mixuri de ciment cu aproximativ 1,6% urmată de vânzările de ciment în scădere cu 1,4%.

 

TopJobs –  Oferte locuri de munca in constructii (click aici)
Newsletter
Primesti gratuit stirile ARENA Constructiilor ! click aici!

Sus