Oferte locuri de munca top

LafargeHolcim, măsuri organizatorice pre-fuziune

Holcim_Depot_Port_Of_OnehungaLafarge şi Holcim au anunţat reduceri de personal ca demers premergător fuziunii celor două companii.

Astfel, Lafarge a anunţat demararea unui proces de reorganizare managerial la nivel de ţări, regiuni şi corporaţie. Fuziunea va duce la un număr egal de personal în funcţii cheie în Franţa şi Elveţia pentru cele două companii iar centrul de Cercetare şi Dezvoltare al LafargeHolcim va fi găzduit de Lafarge în Franţa, lângă Lyon.

La nivel mondial în locaţiile din Atlanta, Beijing, Cairo, Kuala, Lumpur, Lyon, Montreal, Paris şi Viena personalul managerial al Lafarge va fi redus cu 308 angajaţi, 166 dintre aceştia din Franţa. Reprezentanţii companiei vor discuta cu salariaţii soluţii compensatorii de mobilitate internă, ieşire la pensie şi plecări voluntare.  Măsurile nu se aplică personalului operaţional, se arată în comunicatul Lafarge.

De cealaltă parte, Holcim va concedia 120 de angajaţi din sediul central din Elveţia, ca urmare a procesului de reorganizare în vederea fuziunii. Compania va lansa o dezbatere privind măsurile compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi.

Fuziunea marilor producători de ciment Lafarge şi Holcim ar urma să fie definitivată legal în luna iulie iar implementarea propriu-zisă a proiectului de fuziune se va face începând cu 2016, se arată în comunicatul emis de Holcim.

Sus