Oferte locuri de munca top

Lafarge şi Holcim vând către CRH proprietăţi de 6,5 miliarde de euro

CRHGiganţii cimetului Lafarge şi Holcim sunt în faza de negociere finală pentru vânzarea activelor din mai multe ţări către CRH, tranzacţie estimată la 6,5 miliarde de euro.

“Tranzacţia este un pas înainte către crearea LafargeHolcim şi valoarea ofertei reflectă calitatea bunurilor scoase la vânzare. (…) Cu acest anunţ rămânem fermi în decizia de a finaliza procesul de fuziune în prima jumătate a lui 2015”, au declarat  Wolfang Reitzel şi Bruno Lafont,  Director al Consiliului Administrativ, respectiv CEO al viitoarei companii.

Proprietăţile incluse în proces sunt situate în Europa, Canada, Brazilia şi Filipine şi au generat în 2014 vânzări  de 5,2 miliarde de euro precum şi venituri brute de 740 de milioane de euro.

Astfel  vor fi vândute operaţiunile Lafarge din România, Germania şi o parte din cele din Franţa şi Marea Britanie. Holcim va renunţa la activele din Ungaria, Serbia, Slovacia şi parţial la cele din Franţa.

În afara Europei cele două companii vor pleca din Brazilia, Holcim îşi va vinde o parte din operaţiunile din Statele Unite în timp ce Lafarge va vinde parţial activele din Filipine.

Tranzacţiile fac parte din procesul de fuziune dintre cele două companii şi urmează să fie supuse votului acţionarilor Holcim în al doilea triemestru din 2015, se arată în comunicatul companiei.

În urma fuziunii dintre cele două companii programată pentru prima parte a anului va rezulta un gigant cu reprezentanţe în peste 90 de ţări.

Sus