Oferte locuri de munca top

Lafarge şi Holcim au finalizat fuziunea

20168_at_Lafarge_Hope_Cement_Works_6Cei doi mari producători de ciment au anunţat finalizarea procesului de fuziune început în urmă cu un an.

Ultimul pas al fuziunii, subscrierea pentru acţiuni Holcim a acţionarilor Lafarge s-a încheiat la sfârşitul săptămânii, după ce în prealabil acţionarii Holcim aprobaseră fuziunea.

O dată cu finalizare procesului de fuziune conducerea preaprobată a noii entităţi devine efectivă iar Eric Olsen este noul CEO al LafargeHolcim. Noua companie are o identitate vizuală proprie, diferită de a celor două.

“Încheierea acestui proces este un moment istoric, nu numai pentru cele două companii dar şi pentru industrie în ansamblul ei. LafargeHolcim are un portofoliu unic, este piatra de temelie a industriei cimentului în materie de cercetare-dezvoltare şi oferă clienţilor săi cea mai variată gamă de produse atât pentru micii consumatori cât şi pentru mari companii şi proiecte complexe “, a declarat Wolfgang Reitzle, Co-Preşedinte al Consiliului de Administraţie.

De asemenea, Bruno Lafont, preşedintele Comitetului Director a declarat : “Această nouă companie este construită pe o bogată istorie şi cultură a Lafarge şi Holcim şi a echipelor lor. Fuziunea a realizat nu numai o mare companie la nivel global, ci şi un set de aptitudini complementare puse împreună.”

Acţiunile LafargeHolcim vor fi tranzacţionate pe bursa elveţiană SIX Swiss Exchange şi bursa franceză Euronext  începând cu 14 iulie.

LafargeHolcim va redeschide oferta publică de subscriere pentru restul de acţiuni Holcim. Noua sesiune de subscriere se va desfăşura în perioada 15 – 28 iulie 2015.

Sus