Oferte locuri de munca top

La cat se ridica mita pentru aprobarea unui PUZ

Pentru a-și exercita influența asupra consilierilor din cadrul Consiliului General al Municipiului București, în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ), doi consilieri generali au pretins și primit mită, faptă pentru care sunt urmăriți penal.

PUZ-ul privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Șoselei București – Ploiești.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații:
* Cornel Pieptea, la data faptei consilier general și lider de grup al unei alianței politice în cadrul Consiliului General al Municipiului București (C.G.M.B.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență,
* Manuela Violeta Popescu, la data faptei consilier general și președinte al Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primaria Capitalei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență,
* Administrator al unei societăți comerciale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Procurorii DNA arată că în perioada 2012 – 2013, Cornel Pieptea a pretins și primit prin intermediul inculpatei Popescu Manuela Violeta, de la administratorul unei societăți comerciale, sumele de 15.000 euro (remiși în sediul Consiliului General al Municipiului București) și 150.000 lei, pentru a-și exercita influența asupra consilierilor din cadrul C.G.M.B., în vederea aprobării unui proiect de hotărâre privind Planul de Urbanism Zonal (PUZ) ce privea construirea unui supermarket pe un teren situat în zona Șos. București – Ploiești.
Banii au fost remiși în două tranșe înainte și după aprobarea hotărârii ce privea PUZ-ul respectiv (18.12.2012).
Celor trei inculpați li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
Procurorii DNA fac precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

Citiți și:

Blocuri cu circa 100.000 mp scd, in pregatire in Capitala

Un aeroport din tara ar putea fi realizat in Parteneriat Public Privat

Ansamblu imobiliar de lux, in pregatire intr-o cunoscuta statiune

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/oct 2019

 

Sus