Oferte locuri de munca top

Jumatate din fondurile PNRR pentru Fondul Local au fost accesate

Peste jumătate din fondurile alocate pentru Componenta 10 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Fondul Local au fost accesate de către autoritățile locale, anunță ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Până acum au fost depuse peste 2.600 cereri pentru proiecte de dezvoltare a localităților și infrastructură prietenoasă cu mediul.

Apelul de proiecte pentru Fondul Local a fost deschis luni, 16 mai, și, în prezent, mai sunt disponibile 1,3 miliarde de euro din bugetul total de 2,7 miliarde euro.

Ministerul Dezvoltării, prin Fondul Local, finanțează construcția de locuințe pentru tineri și specialiștii din sănătate și învățământ, eficiente energetic.

Vor fi reînnoite parcurile de vehicule destinate transportului public cu autovehicule nepoluante, pentru care se vor instala și puncte de reîncărcare. De asemenea, vor fi realizate piste pentru biciclete în vederea încurajării turismului verde.

Pentru înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (I1.1) au mai rămas 305 milioane de euro.

Hala de langa Bucuresti, extinsa cu peste 8 mii mp

Au fost deja epuizate fondurile pentru achiziții de autobuze 12-18 m, dar au rămas fonduri pentru tramvaie, troleibuze, microbuze și autobuze 10m.

Pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (I1.2), au mai rămas 111 milioane de euro.

Pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – puncte de reîncărcare vehicule electrice (I1.3) au mai rămas 65 de milioane de euro.

Pentru reabilitarea moderată a clădirilor publice pentru a îmbunătăți serviciile publice (I3) au mai rămas 550 de milioane de euro.

Pentru elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului (I4) au mai rămas 3 milioane de euro.

Fondurile pentru PATZM, PUG minicipii reședință de județ (inclusiv municipiul București), PUG commune, PUG orașe, PUZ și PATJ au fost accesate integral, dar mai sunt fonduri petru PMUD și PUG alte municipii.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/ mai 2022

Sus