Oferte locuri de munca top

Judetul Prahova: buget de circa 780 mil lei pentru infrastructura 

Județul Prahova are anul acest cel mai mare buget din istoria sa (1,238 miliarde de lei), orientat spre dezvoltare (63% din bani vor merge către proiecte de infrastructură).

Cheltuielile de dezvoltare prin atragerea de finanțări europene și guvernamentale pentru investiții.

În acest an, în Prahova vor începe cele mari investiții în infrastructură.

Este planificată începerea lucrărilor la:

* centurile Comarnic, Azuga, Bușteni (finanțate prin bugetul CNAIR), Păulești, Mizil,

* pasajul denivelat peste DN 1 (Centura Vest) la intersecția cu DJ 101I şi strada Buda,

* înființarea rețelei de gaze naturale pe Valea Slănicului,

* extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în mai multe localități ale județului (finanțate prin bugetul Hidro Prahova),

* reabilitarea Palatului Culturii etc.

Finanțările cu care Consiliul Județean Prahova a reușit să își mărească bugetul în 2023 sunt compuse din 371,6 milioane de lei fonduri europene, la care se adaugă 15,5 milioane de lei din PNRR, 53,4 milioane de lei din bugetul de stat pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri europene, 140 de milioane de lei prin programul național Anghel Saligny, 25,7 milioane de lei prin vechiul PNDL.

Cate doua oferte pentru mari contracte de apa-canalizare

Sănătate și învățământ

O parte din bugetul alocat dezvoltării se va investi și în infrastructura de sănătate și învățământ.

Spitalului Judeţean de Urgență Ploiești îi sunt alocate fonduri de investiții de 24 milioane de lei (reabilitări, modernizări, dotări, digitalizarea serviciilor de asistență medicală, introducerea de sisteme de cogenerare etc) și se așteaptă inaugurarea spitalului modular, respectiv a unui număr de 6 săli de operații noi (dintr-un total de 13).

La capitolul investiții mai sunt prevăzute și cheltuieli pentru construirea unui complex sportiv, a unui patinoar artificial, a unui bazin olimpic de înot, pentru amenajarea unui parc tematic aferent proiectul NOI (finanțat din fonduri europene), amenajări sportive.

Dacă va exista un acord al Consiliului Local al Municipiului Ploiești, Consiliul Județean Prahova va face toate aceste investiții în Parcul Municipal Vest Ploiești. Administrația publică județeană a bugetat și investiții în extinderea rețelei de apă și canalizare în cartierul Mitică Apostol din Ploiești.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus