Oferte locuri de munca top

Judetul Maramures: Cu 62% mai multi bani pentru investitii

Bugetul județului Maramureș pentru anul în curs, votat recent, va fi axat pe dezvoltare. Valoarea totală este de 658 milioane lei, din care circa 362 milioane lei sunt alocați investițiilor pentru dezvoltarea județului, cu o creștere de peste 62% față de anul trecut.

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a transmit: ”În bugetul pentru anul 2023 asigurăm sumele necesare pentru derularea proiectelor importante pentru Maramureș, iar aici fac referire la cheltuielile neeligibile, la cofinanțări. De asemenea, avem deja finanțările asigurate prin fonduri europene pentru peste 20 de proiecte”.

Cele mai importante investiții consolidate în bugetul pentru acest an sunt pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru care s-au alocat 103,26 milioane lei.

Dezvoltarea infrastructurii de sănătate este un alt obiectiv major asumat de administrația județului, pentru care au fost alocați 17,4 milioane lei în bugetul pentru 2023.

Pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș este prevăzută suma de 8,9 milioane lei, iar pentru învățământ este alocată suma de 6,85 milioane lei.

Printre proiectele pentru care contractele de finanțare au fost deja semnate se enumără:

* Extinderea, modernizarea Terminalului pentru Pasageri și creșterea gradului de siguranță și securitate a Aeroportului Internațional Maramureș prin achiziționarea de echipamente specifice,

* Extinderea și modernizarea ambulatoriilor integrate la Spitalul Județean de Urgență și la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare,

* Modernizarea și reabilitarea Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, a Centrului școlar de educație incluzivă Baia Mare – căminul și grădinița, a Centrului școlar de educație incluzivă Vișeu de Sus, a clădirii internat din cadrul Centrului de educație incluzivă Târgu Lăpuș și a Școlii gimnaziale speciale Baia Mare, patrimoniul vernacular al satului Breb, proiectul ALTHERA.

Contract rutier de 123 mil euro dorit de constructori romani si turci

La peste 1,30 miliarde de euro este valoarea celor mai importante investiții derulate de Consiliul Județean Maramureș: 1,17 miliarde euro sunt pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, peste 92 milioane de euro vor fi investiți în infrastructura de sănătate, iar 47 milioane de euro vor merge către dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș.

296,36 milioane lei din bugetul de anul acesta al județului sunt prevăzuți pentru partea de funcționare.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie  2023

Sus