Oferte locuri de munca top

Judetul Dolj: Investitii de 200 mil euro demareaza anul acesta

Aproape 60% din bugetul consiliului județean Dolj pentru acest an urmează să fie alocat pentru proiecte de investiții, suma fiind mai mare cu peste 20% decât cea din 2023, a declarat președintele consiliului județean, Cosmin Vasile.

Per total, bugetul consiliului este de aproape 178 de milioane de euro în acest an, mai mare cu 15,2% decât anul trecut.

”Am construit un buget orientat către dezvoltare, bazat pe fondurile europene atrase și pe capacitatea de a implementa proiecte de anvergură în toate domeniile: infrastructură aeroportuară și rutieră, educație, sănătate, sport și cultură” a declarat Cosmin Vasile.

Din bugetul total, circa 83 milioane de euro provin din fonduri europene atrase.

200 de milioane de euro este valoarea totală a proiectelor europene câștigate și contractate în 2023, proiecte a căror implementare începe anul acesta.

10 milioane de euro este valoarea altor cinci proiecte depuse pentru finanțare europeană pentru care este așteptată finalizarea evaluării.

Cei mai mulți bani merg către secțiunea Transporturi, 55,8 milioane de euro.

25,6 milioane de euro vor asigura cele mai mari investiții desfășurate vreodată de Consiliul Județean Dolj pentru învățământ.

14,3 milioane de euro sunt alocați pentru demararea construcției Complexului Sportiv Tineretului și pentru proiecte din domeniul Cultură.

Sunt alocați bani și pentru co-finanțarea celui mai mare proiect de extindere a Aeroportului Internațional Craiova, un proiect european a cărui valoare a ajuns la 115 milioane de euro.

O singura oferta pentru un contract de aproape 108 mil euro

Printre proiectele pe care Consiliul Județean Dolj le are în derulare cu finanțare europeană se numără:

* Modernizare DJ552, Craiova — Mofleni — Bucovăt — Terpeziţa — Sălcuţa — Vîrtop — Caraula – Cetate, Km 4+200 — 71+771, valoare 169,35 milioane lei;

* Modernizare DJ561 A, Giurgiţa (DJ561) – Urzica Mare-Urzicuţa – Afumaţi – Boureni – Băileşti – Balasan – Moţăţei Gară – Moţăţei (intersecţie DN56), tronson 1 –  valoare 127,56 milioane de lei;

* Modernizare DJ561 A, Moţăţei (intersecţie DN56) – Dobridor – Unirea – Pleniţa – Lim. Jud. Mehedinţi, tronson 2 – valoare 91,17 milioane de lei;

* Creșterea eficienței energetice, a rezistenței și stabilității clădirii publice (corp C2) situată în str. Tabaci, nr. 1, municipiul Craiova, județul Dolj – valoare 12,50 milioane de lei;

* Restaurarea, consolidarea și promovarea monumentului istoric Cula Izvoranu Geblescu – 2,37 milioane de lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus