Oferte locuri de munca top

Judetul Bacau: Reabilitarea retelei de apa in doua orase

Au debutat lucrarile la reteaua de apa in Darmanesti si Targu Ocna in urma carora reteaua judeteana va fi extinsa cu aproape 80 de km de conducte.
„Este un eveniment major in viata comunitatii noastre, tinand seama atat de faptul ca de la modernizarea rafinariei nu s-a mai realizat nicio investitie majora in Darmanesti, dar si pentru ca, in sfarsit, dupa multi ani de asteptare, mai bine de 90% din populatia orasului va dispune de canalizare si statie de epurare a apelor uzate. Asta in conditiile in care doar locatarii caselor din zona centrala a orasului dispun, in prezent, de aceste facilitati pe o retea stradala ce nu depaseste 3 km. Fara bani europeni si contributia Guvernului nu am fi realizat niciodata o asemenea investitie tinand seama de actualele resurse limitate ale orasului”, a declarat Constantin Spiridon, primarul Darmanestiului, citat de administratie.ro.
In Darmanesti reteaua de apa va fi extinsa cu 27 de km, in urma unei investitii de peste 53 de milioane de lei, din care 85% sunt fonduri europene.
In Targu Ocna reteaua de apa se va extinde cu aproximativ 50 de km in urma unei investitii de peste 60 de milioane de euro.
Cele doua proiecte fac parte dintr-un plan de investitii al judetului Bacau, evaluat la peste 500 de milioane de lei si finantat in proportie de 85% din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Mediu 2007-2013.

Sus