Oferte locuri de munca top

Italia sustine aderarea Romaniei la spatiul Schengen

Italia a preluat pentru urmatoarele 6 luni presedintia rotativa a Consiliului Uniunii Europene, organ legislative ce reuneste guvernele tuturor statelor member ale UE. Prioritatile presedintiei italiene vizeaza cresterea economica si crearea de locuri de munca; promovarea democratiei, a repturilor si libertatilor, precum si intarirea rolului global al Uniunii Europene, a declarat Excelenta Sa, Diego Brasioli, ambasadorul Italiei la Bucuresti.
Italia va sustine aderarea Romaniei la spatial Schengen in acest an. „Credem ca Romania a indeplinit toate conditiile inca din 2011, deci ar fi trebuit sa fie deja inclusa in Schengen”, a declarat ambasadorul italian.
In opinia sa, integrarea Romaniei in Schengen in doua etape ar fi solutia cea mai potrivita.
Aderarea Romaniei la Schengen reprezinta, de altfel, o masura de care ar beneficia inclusiv investitorii italieni activi in Romania, care au solicitat acest lucru in repetate randuri, adauga domnul Brasioli.
De asemenea, Italia va sustine politica de extindere a Uniunii Europene in Balcanii de Vest, iar in privinta comertului si investitiilor straine, Italia va milita pentru intensificarea negocierile pe acest palier cu SUA si Canada.
In urmatoarele sase luni, Ambasada Italiei la Bucuresti va lansa o serie de evenimente conexe. Astfel, pe 8 iulie va avea loc un forum pe tema fondurilor europene, iar pe 2 octombrie vor fi deschise lucrarile forumului dedicat politicilor industriale pentru sectorul manufacturier si financiar.
Italia a mai detinut anterior de 11 ori presedintia rotativa a Consiliului UE. Actualul mandat a fost precedat de presedintia Greciei.

Sus