Oferte locuri de munca top

Irlanda construieşte 35.000 de locuinţe sociale

Ferry_Lane_Estate35.000 de noi locuinţe sociale vor fi construite în Irlanda în următorii şase ani prin Strategia Locuinţelor Sociale 2020 (Social Housing Strategy).

Prima fază a proiectului prevede realizarea a 18.000 de locuinţe, din bugetul pe 2015, şi 32.000 de unităţi destinate închirierii, până la finele lui 2017.

Un proiect de construcţie a 2.000 de locuinţe sociale va fi implementat în Irlanda în următorii trei ani. Investiţia va beneficia de sprijinul Agenţiei de Finanţare a Locuinţelor (Housing Finance Agency) şi al  Băncii Europene de Investiţii.

Alan Kelly, ministrul mediului, comunităţii şi guvernării locale din Irlanda a precizat:
„Vom acorda asociaţiilor pentru locuinţe acces la finanţare la rate foarte competitive şi vom facilita livrarea rapidă a aproximativ 2.000 de unităţi locative sociale. Guvernul s-a angajat să se asigure de existenţa pe piaţă a unor mecanisme financiare sustenabile care pot face faţă atât cererii curente, cât şi a celei viitoare pentru locuinţe sociale.”

Astfel, Agenţia pentru Finanţarea Locuinţelor şi Banca Europeană de Investiţii vor acorda fiecare câte un credit de 150 milioane euro pentru finanţarea proiectului de locuinţe. Schema de dezvoltare a noilor locuinţe sociale este sprijinită de o garanţie din partea Ministerului de Finanţe din Irlanda.

Sus