Oferte locuri de munca top

Irlanda, cea mai mare creştere a producţiei industriale din UE

Fabrica de ferestreÎn Uniunea Europeană producţia industrială a crescut cu 2%, iar în zona euro cu 2,2% în luna iulie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, se arată într-un comunicat al Eurostat.
Ţările care au înregistrat cele mai mari creşteri ale producţiei sunt: Irlanda (17,6%), Ungaria (12,3%) şi Slovenia (9,2%). Scăderile cele mai puternice au fost înregistrate în: Danemarca (-6,4%), Suedia (-6,4%) si Finlanda (-2,7%).
În luna iulie faţă de luna precedentă producţia industrială din Uniunea Europeană (ajustată sezonier) a crescut cu 0,7%. În zona euro creşterea înregistrată a fost de 1%. Astfel în iulie s-a resimţit o revenire faţă de luna iunie când s-au înregistrat scăderi ale producţiei de 0,1% în Uniunea Europeană şi de 0,3% în zona euro.
În topul ţărilor unde s-au remarcat cele mai mari creşteri se află: Irlanda (11,3%), Estonia (2,8%), Slovenia (2,3%) şi Croaţia (2,1%). La polul opus cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Danemarca (-4,7%), Malta (-4,2%) şi Grecia (-1,7%).

Sus