Oferte locuri de munca top

Iohannis a redus taxa pe construcţii speciale la 1%

26877Noul şef al statului, Klaus Iohannis, a redus taxa pe construcţii speciale la 1% de la 1,5% din valoarea de inventar.
Printr-un decret semnat de preşedinte a fost aprobată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
Taxa se aplică de la începutul acestui an pentru construcţii precum: platfome betonate stâlpi de electricitate, baraje, sonde, iazuri, canale de irigaţii, centrale electrice, coşuri de fum etc.
România a decis extinderea sferei de impozitare a construcţiilor în vederea respectării angajamentelor referitoare la eficientizarea sistemului fiscal, asumate de Guvernul României faţă de Fondul Monetar Internaţional. Fără aceste măsuri, sistemul de impozitare din ţara noastră s-ar menţine la un nivel redus comparativ cu media europeană, se precizează în cadrul ordonanţei de urgenţă.

Un comentariu;

  1. Anonim said:

    EXPRIMATI-VA CORECT ! NU PRESEDINTELE A REDUS O TAXA FARA ROST CI A FOST DE ACORD SEMNAND O ORDONANTA INITIATA SI EMISA DE GUVERN. ACEASTA STIRE CONTINE INFORMATII INCORECTE DAR AVETI SI ARTICOLE CU GRAVE GRESELI DE EXPRIMARE. A SCRIE CORECT IN LIMBA TA MATERNA ESTE O OBLIGATIE, LA FEL CA SI PREZENTAREA OBIECTIVA A STIRILOR. SUCCES !

Sus