Oferte locuri de munca top

Iohannis a demis-o pe sefa DNA

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi decretul de revocare  a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi, în executarea deciziei Curții Constituționale, a anunțat purtătorul de cuvânt al Președintelui României, Mădălina Dobrovolschi.

“Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Decizia președintelui a fost motivată prin faptul că ea răspunde hotărârii Curții Constituționale, care trebuia respectată.

“Însă, hotărârile Curții Constituționale trebuie respectate și aplicate nu numai de către Președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept”, a subliniat doamna Dobrovolschi.

Purtătorul de cuvânt a mai precizat că “Președintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea și în care supremația Constituției este respectată. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituțiile implicate în lupta împotriva corupției  nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare”.

 

Prin Decizia nr. 358/2018, Curtea Constituțională a dispus că: “Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi”.

 

Citiți și:

Nou ansamblu rezidential in vestul tarii

Cladirea unui colegiu national va fi modernizata

Un proiect rezidential va fi construit intr-un oras din Moldova

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr.5/iul-aug 2018

coperta-ac5

Sus