Oferte locuri de munca top

Investitorii în energie şi transporturi au o nouă platformă de informare la dispoziţie

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Corina Creţu, comisar european pentru politică regională

Un nou instrument de informare se află la dispoziţia potenţialilor investitori începând cu 19 ianuarie.  Comisia Europeană şi Banca Europeană pentru Investiţii au lansat platforma online fi-compass, bază de date prin intermediul căreia investitorii din România şi autorităţile contractante ar putea identifica noi surse de finanţare.

„Acest instrument poate furniza exemple excelente pentru alte țări, în special pentru cele care se luptă să atragă finanțare europeană, și să asigure o utilizare eficientă a acesteia. Încurajez statele membre să dubleze valoarea investițiilor canalizate prin intermediul instrumentelor financiare în noua perioadă de programare „, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Proiectele pot fi din transport, energie sau infrastructura de telecomunicaţii, de exemplu. Platforma oferă  informaţii despre oportunitățile oferite de Fondul European pentru Investiţii Strategice (FEIS) despre instrumentele financiare disponibile, precum și alte informații relevante.

Această platformă face parte din al doilea pilon al planului de investiţii demarat de comisia Juncker, pilon care asigură o asistenţă tehnică sporită şi transparenţa proiectelor.

Sus