Oferte locuri de munca top

Investitorii de la Ambienta preiau un furnizor de produse de inginerie de mediu

Tranzacția prin care un fond european de investiții de capital privat urmează să preia un furnizor de produse și soluții de inginerie de mediu a fost autorizată de Consiliul Concurenței.

Astfel, Ambienta SGR SpA, prin intermediul HoldCo 69 SRL, intenționează să preia Officine Maccaferri SpA și filialele acesteia.

Ambienta SGR SpA este un fond european de investiții de capital privat, specializat în investiții axate pe mediu și sustenabilitate, pe piețele private și publice, constituit în Italia.

HoldCo 69 este un vehicul investițional al grupului Ambienta.

Grupul Maccaferri este un furnizor de produse și soluții de inginerie de mediu, pe piața construcțiilor civile, geotehnice și de mediu.

Grupul are numeroase filiale la nivel mondial, în România fiind prezent prin Maccaferri Romania SRL, companie care comercializează în principal produse de inginerie (produse geosintetice, produse pe bază de plasă de sârmă dublu răsucită, produse pentru protecția împotriva căderilor de pietre), însă furnizează, de asemenea, și servicii de instalare a acestor produse.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2024

Sus