Oferte locuri de munca top

Investitorii americani despre revenirea economiei romanesti

Investitorii americani sunt relativ pesimiști în ceea ce privește revenirea economiei românești in perioada post-pandemie. Majoritatea membrilor Camerei de Comerț Romano-Americane estimează o revenire in formă de U a economiei românești, conform unui sondaj făcut public astăzi de AmCham. Varianta optimistă ar fi fost revenirea în forma literei V.

Aproximativ jumătate dintre companiile participante la sondaj se așteaptă să încheie acest an financiar cu scăderi ale veniturilor, ale numărului de angajați, precum și ale investițiilor.

In ce priveste atuurile României în atragerea investitorilor, membrii AmCham au evidențiat în primul rând calitatea infrastructurii digitale, urmată de calitatea capitalului uman și de nivelul de impozitare a companiilor.

In schimb, sondajul a indicat starea infrastructurii de transport ca principal obstacol în calea investițiilor.

In ce privește capitalul uman, sondajul relevă, totuși, o îngrijorare în ceea ce privește disponibilitatea forței de muncă calificate și a competențelor necesare pe piața muncii, având în vedere că 60% dintre companiile participante au afirmat că piața muncii este tensionată.

Referitor la relansarea economică, membrii AmCham participanți la sondaj consideră că ea trebuie să se bazeze in primul rând pe investițiile în infrastructură (76% din răspunsuri), pe digitalizarea administrației publice, inclusiv a administrației fiscale (73%) și pe reforma sistemului sanitar (53% din răspunsuri).

Alte condiții pentru relansare sunt, în opinia investitorilor, creșterea stabilității și predictibilității climatului politic și a reglementarilor legislative (49% din răspunsuri) precum și o absorbție mult mai bună a finanțării europene, în special din fondul de relansare economică pentru statele membre (45% din răspunsuri).

 

 

 

Citiți și:

Peste 10 mii mp spatii comerciale, in pregatire in provincie

Peste 10 mil euro pentru constructii intr-un mare depozit de deseuri

Peste 3 ha din provincie, parcelate pentru amplasarea de locuinte

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2020

 

 

 

Un comentariu;

  1. Mark said:

    Ce sa zica si investitorii americani despre economia romaneasca? ar trebui sa-i intrebati despre ce se intampla in America.Am primit chiar astazi vesti f alarmante de la o cunostinta din Los Angeles: jafuri, pandemie accelerata, abatoarele inchise, economia din ce in ce mai afectata de miscarile sociale.

Sus