Oferte locuri de munca top

Investitiile judetului Bihor se vor ridica anul acesta la peste 574 mil lei

Suma investițiilor în cadrul proiectului de buget al județului Bihor pe anul 2022 va fi de peste 574 milioane lei.

Investițiile reprezintă o prioritate pentru Consiliul Județean Bihor, bugetul prevăzut în 2022 fiind mai mare cu 186% față de anul trecut.

Suma prevăzută reprezintă 65% din totalul veniturilor.

Din această sumă, transporturile și comunicațiile vor benefica de suma de circa 483 milioane lei.

Cea mai mare pondere din bugetul propus la dezvoltare o au fondurile europene, de 316 milioane lei, și bugetul local, de 164 milioane lei.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat:

„Principalele investiții care vor fi derulate în acest an sunt legate de câteva domenii strategice pentru județul Bihor.

În primul rând, este vorba despre circulația în județul Bihor, în zona metropolitană a Oradiei sau în zonele unde avem ambuteiaje mari în trafic.

Apoi, este vorba de conectivitatea mare a județului Bihor, atât cea rutieră, cât și cea aeriană.

Mai sunt prevăzute investiții pe partea de instituții de cultură, partea de patrimoniu, salubritate – curățenie și gestionarea deșeurilor, și alte proiecte care țin de extinderea rețelei de utilități în județul Bihor și de susținerea învățământului universitar”.

Comparativ cu anul precedent, veniturile prognozate pentru anul 2022 sunt cu 71% mai mari, de la 515 milioane lei, la 882 milioane.

Cheltuielile de funcționare a aparatului propriu și a instituțiilor subordonate reprezintă aproximativ 35% din totalul veniturilor, respectiv 307 milioane lei. Bugetul prevăzut pentru dezvoltare este de 574 milioane lei.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021

Sus