Oferte locuri de munca top

Investitiile in sistemele de irigatii vor fi facute mai usor

Vor fi facilitate investițiile în sistemele de irigații, atât din fonduri naționale, cât și europene, ca urmare a celor mai recente modificări legislative votate de Camera Deputaților. Legea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Schimbările vor fi realizate la nivelul Legii îmbunătăţirilor funciare.

Astfel, Agenția Națională a Îmbunătățirilor Funciare, organizațiile și federațiile de îmbunătățiri funciare vor beneficia de un drept de servitute de trecere subterană, de suprafață sau aeriană și de un drept de uz asupra terenurilor proprietate publică sau proprietate privată a persoanelor fizice sau juridice situate în cadrul platourilor deservite de amenajările de îmbunătățiri funciare.

În acest mod va fi înlocuit acordul scris al proprietarilor, întrucât sunt multe situații în care investițiile sunt îngreunate sau blocate din cauza faptului că proprietarii nu pot fi identificați.

O multinationala isi extinde activitatea din tara noastra

De asemenea, lege îi vizează inclusiv pe proprietarii de amenajări locale de îmbunătățiri funciare, persoane fizice sau juridice, care nu sunt constituite în organizații ale utilizatorilor de apă pentru irigații și care nu beneficiază în acest moment de facilități.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va primi suma de 1,5 miliarde euro necesară pentru reabilitarea acestor infrastructuri, prin Programul Național de Reabilitare și/sau Înființare a Infrastructurii Principale de Irigații și Infrastructurii de Desecare și Drenaj. Suma va fi alocată până în anul 2027, cu încadrarea în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie 2022

Sus