Oferte locuri de munca top

Investitii rutiere ale judetului Salaj

Pentru trei proiecte de modernizare a unor drumuri județene din județul Sălaj au fost actualizați indicatorii tehnico-economici.

Actualizarea a fost necesară, deoarece de la aprobarea principalilor indicatori tehnico-economici, prețurile materialelor de construcții au crescut neașteptat de mult.

Spre exemplu, în cazul DJ 109E, din iulie 2018, când au fost aprobată valoarea calculată pentru cheltuielile de construcții montaj și până în iulie 2021, când a fost lansată procedura de achiziție publică pentru execuția de lucrări, indicele de cost pentru materialele de construcții a urcat de la 111,3%, la 133,6%. Ca urmare, nu a fost depusă nicio ofertă.

”Vrem să preîntâmpinăm astfel de situații și să putem continua proiectele de investițiile care vor aduce beneficii cetățenilor”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Aproape 11 km DJ vor fi reabilitati cu peste 21 mil euro

Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea a trei tronsoane de drumuri județene:

* DJ 109E: limită județul Cluj-Fodora-Rus-Buzaș-Lozna-DN 1H (pod Ciocmani), km 17+000-62+782,

* DJ 191G: Crasna (DJ 108G) – Marin – Valcău de Jos (DJ 191D), km 0+000 – 11+615

* DJ 109 P: DN 1H – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – lim. Jud. Satu-Mare, km 0+017 – 24+065.

În cadrul ședinței de vineri a consilierilor Județului Sălaj a fost aprobată și contractarea unui împrumut de 10 milioane de lei de la Trezoreria Statului, pe o perioadă de cel mult trei ani, pentru finanțarea a trei obiective de investiții.

Interventii de aproape 23 mil euro, pe doua tronsoane DJ

Acestea sunt:

* amenajarea parcării din zona Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru care se solicită 5 milioane de lei

* reabilitarea DJ 108D: Cehu Silvaniei – lim. jud. Maramureș, cu un necesar de 4 milioane de lei

* consolidarea podului pe DJ 110C, în localitatea Ileanda, investiție spre care vor fi direcționați 1 milion de lei din împrumut.

“Creditul va acoperi valoarea lucrărilor rămase de executat în cazul primelor două obiective și parțial a lucrărilor aferente celui de-al treilea obiectiv, pentru care a fost semnat contractul de execuție în această lună”, a explicat președintele Consiliului Județean Sălaj.

Sus