Oferte locuri de munca top

Investitiile deosebit de importante pentru Timis

Investițiile deosebit de importante pentru dezvoltarea socio-economică a județului Timiș au fost prezentate investitorilor italieni de către Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Oamenii de afaceri s-au întâlnit cu reprezentanții Consiliului Județean Timiș pentru a afla care sunt planurile de accesare a fondurilor europene prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență al Uniunii Europene.

Dintre investițiile publice pregătite de CJ Timiș, Alin Nica a menționat realizarea unui hub agroindustrial și dezvoltarea unei rețele regionale de centre județene de achiziție legume-fructe integrată.

Lucrari de constructii civile de circa 27 mil euro, in aprobare

De asemenea, acesta a adus în vederea participanților construirea unei secții de recuperare medicală complexă, realizarea unui institut regional oncologic. Între alte investiții ample în domeniul sănătății se numără și un centru de reproducere umană asistată, precum și un pol de tratament și cercetare în domeniul afecțiunilor sistemului nervos.

Totodată, în ceea ce privește turismul, instituția are în vedere realizarea unui parc tematic, proiect care va dinamiza turismul județean.

CJ Timiș are în lucru și punerea în valoare a Castelului Huniade și a Conacului Mocioni din Foeni.

În domeniul industrial, oficialii doresc echiparea cu infrastructură tehnico-edilitară a zonei industriale Săcălaz, din proximitatea Timișoarei, realizarea unui parc tehnologic pentru energie alternativă, implementarea de sisteme de management energetic și termic pe clădiri și reconversia sistemelor clasice la sisteme „verzi”.

Președintele CJ a vorbit și despre dezvoltarea unui centru intermodal de transport marfă Timișoara – Remetea Mare, proiect care va dinamiza economia județului și eficientizarea transportului cargo în zonă.

În cadrul întâlnirii, Alin Nica le-a vorbit investitorilor și despre noul buget al județului, subliniind schimbarea de paradigmă, mutarea accentului de pe cheltuielile de funcționare, de asistență socială, pe investiții.

În plus, a subliniat faptul că anul acesta Timișul va avea, pentru prima dată, un buget participativ, cetățenii având posibilitatea să decidă activ ce proiecte să fie finanțate cu o sumă de 1 milion de lei.

La nivelul județului Timiș, companiile italiene sunt bine reprezentate, cu aproximativ 3.200 de companii din totalul celor 7.629 de firme străine care își desfășoară activitatea aici, având un capital social subscris de peste 1,30 miliarde de euro, se arată în comunicarea făcută de autorități.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/aprilie 2021

Sus