Oferte locuri de munca top

Investitii de 500 mil euro, planuite la combinatul Donalam Targoviste

La 500 de milioane de euro se ridică valoarea investițiilor plănuite la combinatul de Oțeluri Speciale Donalam Târgoviște.

Investițiile vizează construirea unei fabrici eco-inteligente de oțel beton și sârmă laminată, modernizarea și retehnologizarea vechiului combinat, precum și construirea unui parc fotovoltaic, după cum a spus Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Totodată, ministrul Spătaru a spus că preluarea de platforme industriale sau unități nefuncționale şi retehnologizarea acestora sunt încurajate și sprijinite printr-o schemă de ajutor de stat, lansată de Ministerul Economiei.

Fondurile alocate prin această schemă se ridică la 300 milioane de euro.

Filiala din România a AFV Beltrame Group, compania Donalam, deține două unități de producție: cea de la Călărași având peste 15 ani de activitate în producția barelor de oțel laminate la cald și, începând din februarie 2022, combinatul de la Târgoviște – unde, în această vară, a fost repornită producția de oțel beton.

O fabrica va fi extinsa cu peste 23 mii mp scd

Fabrica din Târgoviște va fi singura unitate de producție de oțel – beton din România.

Capacitatea de producție va ajunge în 2023 la aproximativ 300.000 tone anual, reprezentând circa 50% din importul actual al României

Investiția Beltrame Group, pe lângă componenta economică, are un impact social semnificativ pentru județul Dâmbovița.

În prezent compania are un număr de 480 de angajați și vizează angajarea a 250 de persoane noi până la sfârșitul anului.

Sus