Oferte locuri de munca top

Investitii de 200 mil euro pentru extinderea spatiilor de productie

Peste 200 de milioane de euro vor fi investiți în țara noastră pe perioada următorilor șase ani de către compania germană Draxlmaier. Investitorii vor să își dezvolte fabrica din Timișoara. Aici vor fi produse baterii pentru mașini electrice din întreaga lume.

Prin investițiile anunțate, urmează să fie triplată suprafața de producție a fabricii.

Astfel, vor fi create și peste 1.000 de noi locuri de muncă pentru specialiștii din industria auto.

„Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de mp de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Dräxlmaier Timișoara va produce aici componente electronice și de înaltă tensiune. Datorită noilor produse E-mobility, numărul tehnologiilor de producție va crește masiv. Un punct culminant este viitorul sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022”, a informat compania germană.

Compania DAR Draxlmaier Automotive SRL Timiș  a realizat anul trecut o cifră netă de afaceri de peste 235,77 milioane lei, mai mică cu circa 18% față de cea din anul anterior.

Profitul net obținut a fost în scădere cu 64%, până la peste 5,4 milioane lei (circa 2,3% din cifra de afaceri). În 2019 profitabilitatea a fost de peste 5,2% (profit net/cifră netă de afaceri). Numărul mediu de salariați a fost în anul pandemiei de 1.387 față de 2.389 angajați cu un an înainte.

Viitoare unitate de productie, cu peste 4 mii mp sc

Planul de dezvoltare a companiei germante este unul dintre cele mai ambițioase anunțate în regiune în perioada următoare.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, speră ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu, dar și forță de muncă înalt calificată pentru cele 1000 de locuri de muncă pe care compania germană le va crea în Timișoara.

Dräxlmaier Group este un furnizor de componente auto de talie internațională cu peste 65 de locații în peste 20 de țări. Fondată în Germania în 1958, compania are peste 75.000 de angajați în întreaga lume. În 2020, Dräxlmaier Group a generat vânzări de 4,2 miliarde de euro.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2021

Sus