Solplanet x AeroFix

Investiţii de 102 mil lei la Aeroportul Suceava în 2015

LucConsilierii judeţeni din Suceava au aprobat rectificarea bugetului de investiţii pentru Aeroportul Internaţional Suceava.

Reprezentanţii judeţeni au aprobat o rectificare de 100 de mii de lei pentru investiţiile la Aeroport. Banii vor merge către realizarea unui Studiu de fezabilitate amenajare terminal pasageri plecări, a unui terminal de pasageri pentru sosiri şi a unor hale de depozitare cargo.

De asemenea, rambursările aferente creditelor interne se vor diminua cu 100 de mii de lei până la 700 de mii de lei pentru a acoperi costul studiului de fezabilitate astfel ca bugetul total al investiţiilor să rămână nemodificat.

Valoarea investiţiilor la Aeroportul Suceava în anul 2015 a fost estimată la 102,5 milioane de lei. Suma de 3,9 milioane de lei provine din bugetul local ca şi compensaţie pentru investiţii, 2,6 milioane de lei este contribuţia din bugetul local pentru proiectul european de modernizare.

Aeroportul mai primeşte anul acesta o finanţare de 29,6 milioane de lei de la bugetul de stat şi 66,7 milioane finanţare europeană nerambursabilă prin POS Transport pentru proiectul “Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie ILS”.

Investiţiile noi totalizează 649 de mii de lei pentru amenajarea garaj auto utilaje mari iar investiţiile în curs au o valoare de peste 91 milioane de lei, potrivit bilanţului prezentat de CJ Suceava.

Sus