Oferte locuri de munca top

Investitie de peste 60 mil euro in depozitul de gaze din Ghercesti

Depozitul de gaze naturale din comuna Ghercești, Dolj va deveni unul dintre cele mai mari la nivel european după realizarea lucrărilor de extindere.

Astfel va îndeplini condiții de operare la o capacitate de 600 milioane de metri cubi/ciclu, comparativ cu actuala capacitate de numai 150 milioane de metri cubi.

Este vorba despre o investiție a principalului operator de înmagazinare subterană a gazelor din România, Depogaz, care va mări depozitul din comuna de lângă Craiova.

Președintele Consiliului Național Dolj, Cosmin Vasile a declarat: ”Reprezentanții companiei au venit la Consiliul Județean Dolj pentru a ne prezenta planurile lor de investiții. În acest moment, proiectul se află la stadiul de întocmire a proiectului tehnic și urmează să fie implementat până în 2026. Acesta presupune atât construirea unei stații noi de comprimare a gazelor naturale, cât și extinderea instalațiilor actuale și modernizarea a 20 de sonde de injecție și extracție.”

Clarificari anulate pentru lucrari de infrastructura de 40 mil euro

Pe lângă acest depozit subteran, compania mai deține alte patru depozite, cel mai mare dintre acestea până la momentul actual este la Bilciurești (1310 mc) iar celelalte trei la Sărmășel (900 mc), Urziceni (360 mc) și Bălăceaua (50 mc).

Toate aceste depozite reprezintă o capacitate cumulată de 90,5% din capacitatea totală de înmagazinare a României.

Înmagazinarea subterană a gazelor naturale are un rol major în asigurarea siguranței în aprovizionarea cu gaze naturale, facilitând echilibrarea balanței consum – producție internă – import de gaze naturale, prin acoperirea vârfurilor de consum cauzate în principal de variațiile de temperatură, precum și menținerea caracteristicilor de funcționare optimă a sistemului național de transport gaze naturale.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/ octombrie  2022

Sus