Oferte locuri de munca top

Întreţinerea drumurilor – o problemă majoră în statele europene

Violeta_Bulc_2014-11

Violeta Bulc, comisar european pentru Transport

Reprezentanţii europeni ai sectorului construcţiilor au identificat principalele dificultăţi ale infrastructurii de transport europene în cadrul unei întâlniri cu Violeta Bulc, comisarul european pentru Transport.

“Vrem să ne asigurăm că Planul de Investiţii al Preşedintelui Juncker este un succes şi o soluţie pentru stimularea competitivităţii pe piaţa europeană. (…) Europa are nevoie mai ales de investiţii pentru întreţinerea infrastructurii existente!”, a precizat vicepreşedintele FIEC, Jean-Louis Marchand.

Lipsa investiţiilor pentru lucrările de întreţinere a drumurilor este o problemă majoră în statele europene. Este nevoie de o concentrate a politicilor de investiţii pe această zonă, potrivit unui comunicat emis de FIEC.

Comisarul pentru transport Violeta Bulc a subliniat că digitalizarea şi “înverzirea” transportului se numără printre priorităţile sale. În acelaşi timp reprezentantul FIEC a precizat că susţine pachetul de măsuri pentru reţeaua rutieră europeană, măsuri ce vor fi prezentate public în 2016.

Reprezentanţii societăţilor din construcţii la nivel european agreează de asemenea politica europeană pentru un transport monitorizat electronic şi finanţat pe principiul “poluatorul/beneficiarul plăteşte”. Această politică ar putea aduce mai mulţi bani de investit în infrastructura rutieră.

Pentru atragerea de investitori privaţi este nevoie de un echilibru între condiţiile contractuale şi managementul de proiect pentru succesul implementării proiectului este de părere Ulrich Paetzold, Director General al FIEC.

Sus