Oferte locuri de munca top

Intra in insolventa Maurer Overland Trading

Instanța a admis cererile de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva Maurer Overland Trading, formulate de creditorii Maurer Imobiliare SA şi Ecoflam SRL, precum şi cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, formulată de creditoarea cesionară Maurer Imobiliare SA, continuatoare în drepturi a creditoarei cedente SC Daw Benţa România SRL.

Compania are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţie şi echipamentelor sanitare.

Pe 2 iunie 2020, Maurer Imobiliare SA Braşov, deținută de Simon Andreas Maurer, a depus o cerere de insolvenţă împotriva Maurer Overland Trading SRL Braşov, societate la care Simon Andreas Maurer deţine 40% din capitalul social, dar nu are atribuţii de administrator.

Astfel, instanţa a dispus intrarea în insolvenţă a debitoarei Maurer Overland Trading, oficial la cererea creditoarelor Maurer Imobiliare SA şi Ecoflam SRL.

Maurer Imobiliare SA a preluat/cesionat şi creanţa Daw Benta Romania SRL, companie din domeniul finisajelor de construcții.

Simon Maurer a subliniat că Maurer Imobiliare SA nu se află în conflict cu DAW Benta SRL: ”Din contra, suntem de aceeași parte a baricadei aflându-ne  în poziția de creditori și având înaintate cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă împotriva firmei afiliate SC Maurer Overland Trading SRL.”

Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de șapte zile de la comunicare.

În cadrul procedurii generale, Info-Dip Insolvency SPRL va îndeplini atribuţiile de administrator judiciar provizoriu.

Termenul limită pentru înscrierea la masa credală este 26 ianuarie 2021.

Următoarea şedinţă de judecată în acest proces este programată pe 16 martie 2021.

Totodată, a fost pronunţată sentinţa şi într-un alt dosar, iar Tribunalul Braşov a respins cererea de deschidere a procedurii insolvenţei formulată de creditoarea Maurer Overland Trading SRL (prin administrator Pleșa Constantin Adrian) contra debitoarei Maurer Imobiliare SA.

Sentinţa poate fi atacată cu apel, în termen de șapte de zile de la comunicare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2020

Sus