Oferte locuri de munca top

Interes mare pentru finantarea prin Valul Renovarii

În prima zi de depunere a cererilor de finanțare din programul Valul Renovării, până la prânz fuseseră depuse cereri pentru mai mult de 40% din bugetul total.

Dintre cele peste 560 de cereri, mai mult de 70% erau pentru Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale (B2) și pentru Renovare integrată a clădirilor publice (B1).

De altfel, pentru renovarea energetică moderată a clădirilor publice bugetul este aproape epuizat – buget disponbil 0,02%.

Aproape că nu mai era deloc buget pentru Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale pentru comunități expuse riscului de sărăcie (A2) – buget disponbil 0,07%.

Lucrari de reabilitare, de aproape 28 mil euro, in pregatire

Bugetul se epuizează repede și pentru Renovarea integrată a clădirilor rezidențiale multifamiliale (A1). Mai era disponibil puțin peste 11% din buget, după depunerea a 23 de cereri.

Grosul fondurilor alocate pe componenta Valul Renovării prin PNRR este pentru finanțarea proiectelor de Renovare energetică moderată a clădirilor publice – Autorități locale (B2). Aici erau deja depuse 229 de cereri care acopereau aproape un sfert din bugetul alocat.

De asemenea, pentru finanțarea proiectelor de Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale (A3) din bugetul alocat mai era diponibil 73% după depunerea a 112 cereri.

Bugetul total, pentru care sunt depuse cereri de finanțare, este de 2,8 miliarde euro, pentru Valul Renovării, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență, gestionat de Ministerul Dezvoltării.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 1/ martie 2022

Sus