Oferte locuri de munca top

Intalnire a reprezentantilor G7 pe probleme energetice

Comisarul pe probleme de energie Gunther Oettingen s-a intalnit la Roma cu Ministrii Energiei din Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si Statele Unite pentru a stabili o strategie energetica comuna, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.
Din seria masurilor imediate ministrii au decis elaborarea unui plan energetic de urgenta pentru iarna 2014-2015 si au apreciat eforturile Comisiei Europene de transparentizare a alimentarii cu gaz prin Ucraina.
„Sustinem deschiderea de noi canale pentru alimentarea energetica in special pe Coridorul de Sud, ca sursa alternativa de alimentare a Europei. Vom promova in continuare pietele flexibile de gaz si dialogul producator-consumator.”, potrivit declaratiei comune a ministrilor G7.
Astfel statele membre G7 au cazut de acord asupra unei serii de masuri pentru diversificarea mixului energetic, implementarea de politici pentru cresterea eficientei energetice, diversificarea surselor si canalelor de alimentare precum si implementarea unor politici de protectie a infrastructurii de transport.

Sus