Proiectul de edificare a unui Institut Oncologic a mai făcut un pas important în direcția realizării sale.
Institutul ar urma să fie construit la periferia municipiului Timişoara, la ieşirea spre Cenad, pe un teren cu suprafaţa de 5,5 hectare, aflat în proprietatea Ministerului Sănătăţii.
Pe acest teren a început, în urmă cu aproape 30 de ani, construirea unui Spital Municipal, dar proiectul a fost abandonat după ridicarea unei părţi din clădire.
Indicatorii tehnico-economici ai Institutului Regional de Oncologie din Timișoara au fost aprobați de către Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Național, după cum a anunțat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Proiectul are valoarea de 1,5 miliarde de lei și a fost aprobat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Institutul Regional de Oncologie din Timișoara va cuprinde: șase săli de operație; radioterapie; laborator de medicină nucleară; centru de transplant medular și celule stem; 250 de paturi.
Noua unitate spitalicească va deservi întreaga regiune de Vest.
Cine concureaza pentru un contract de 28 mil euro
Unitatea va avea în dotare un sector îngrijiri medicale de spitalizare, un sector de diagnostic și tratament, un bloc operator, secție ATI, imagistică, chirurgie de zi, centru de primiri urgențe, laborator medicină nucleară, ambulator de specialitate și radioterapie.
Acest spital a fost ales din cele 49 de obiective pentru a primi finanțare prin componenta 12 – Sănătate din PNRR.