Oferte locuri de munca top

Inspectii mai scumpe pentru instalatii/echipamente sub presiune si de ridicat

Vor fi modificate tarifele pentru verificările tehnice ce se fac în vederea autorizării funcționării instalațiilor/echipamentelor sub presiune și de ridicat, dar și pentru verificările tehnice în utilizare pentru acestea. Schimbările fac obiectul unui proiect de Hotărâre a Guvernului, aflat în dezbatere publică.

Tarifele necesită majorare întrucât salariul de încadrare trebuie să fie mărit, pentru a se conforma cerințelor pieței, susțin inițiatorii proiectului.

Totodată, inflația și devalorizarea monedei naționale au implicații majore în derularea activităților desfășurate de către Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune – CNCIR SA.

Astfel, acestea conduc la creșteri ale cheltuielilor privind combustibilii, paza, ale chiriilor și ale altor contracte cu furnizori, precum și creșterea valorii consumului de utilități.

De asemenea, CNCIR se confruntă cu lipsa de personal calificat din cauza salariilor de încadrare, situate sub media pieței de resurse umane. Lipsesc și resursele necesare pentru achiziționarea de aparatură și echipamente performante pentru desfășurarea, dezvoltarea și diversificarea activităților companiei.

Nu în ultimul rând, inițiatorii proiectului de HG menționează faptul că tarifele propuse respectă aceleași principii ca și cele aprobate in anul 2012, iar sumele virate către bugetul de stat, sub formă de dividende, TVA, contribuții (sănătate, pensii, CAM), impozit pe profit și pe salarii, vor crește semnificativ situându-se în aceeași marjă de 60 – 70% din cifra de afaceri.

 

Descărcați aici Tarifele propuse pentru verificările tehnice ale CNCIR

 

 

 

 

 

 

Citiți și:

Turn cu 18 niveluri, in curs de autorizare

Un centru de recreere va costa aproape 18 mil euro

Peste 200 de apartamente, in curs de autorizare

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

Sus