Oferte locuri de munca top

Insolventa unui mare dezvoltator este ceruta de un important distribuitor

Scăderea numărului de apartamente vândute, arătată de datele statistice, creează probleme unor mari dezvoltatori rezidențiali care au de achitat sume importante furnizorilor.

Un astfel de furnizor a cerut în instanță insolvența dezvoltatorului în încercarea de a-și recupera sumele pe care acesta i le datorează.

Furnizorul de echipamente și materiale pentru instalații de încălzire, climatizare şi gaze Black Sea Suppliers SRL, cu sediul central în Constanța și rețea de distribuție în întreaga țara, a depus la Tribunalul București o cerere de declanșare a procedurii de insolvență a dezvoltatorului imobiliar Onix Residence SRL.

Primul termen de judecată nu a fost încă stabilit.

Creditorul, Black Sea Suppliers SRL, a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri netă de peste 648,56 milioane lei și un profit de circa 48,85 milioane lei cu un număr mediu de 623 de angajați.

Debitorul, societatea Onix Residence SRL, este membră a grupului de firme Morad Group, controlat de omul de afaceri de origine libaneză Hassan Morad.

Ferma si complex multifunctional, cu peste 4,5 mii mp sc, in autorizare

Aceasta dezvoltă un mare proiect imobiliar în zona de nord a Capitalei. Este vorba de

ansamblul rezidențial Onix Park, din zona Aviației, între stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera.

Potrivit site-ului oficial, prima fază a proiectului, finalizată, cuprinde 564 de apartamente, iar cea de-a două fază, ce urmează să fie realizată, are în vedere construirea a 1.286 apartamente.

Onix Residence SRL a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri netă de 31,1 milioane lei lei și un profit de 3,41 milioane lei cu un număr mediu de 54 de angajați.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus