Oferte locuri de munca top

Infrastructura va fi motorul de dezvoltare al pietei constructiilor

Pasaj subteran Piata Presei LibereDupa patru ani de stagnare, infrastructura va deveni motorul de dezvoltare a pietei constructiilor, considera Alexandros Ignatiadis, co- fondator si actionar Octagon Contracting & Engineering.
“Chiar daca infrastructura nu reprezinta un segment prioritar pentru investitii publice anul acesta, iar piata nu se afla intr-o perioada dinamica, avem patru proiecte noi in derulare si continuam lucrarile la reabilitarea liniei de cale ferata Brasov- Simeria, proiect demarat in 2012.  Perspectivele pentru domeniul infrastructurii sunt insa pozitive.”, a declarat Ignatiadis.
In 2014 Octagon Contracting & Engineering a castigat  proiecte de infrastructura rutiera in valoare de aproximativ 3 milioane de euro.
Compania este antreprenor de constructii geotehnice la Pasajul rutier subteran de la Piata Presei din Capitala unde executa pereti mulati.
Pasajul va avea o lungime de 550 de metri si doua iesiri. Una dintre iesiri va fi spre Soseaua Kiseleff, iar cea de-a doua iesire va fi catre Bulevardul Marasti si va permite subtraversarea zonei pe orice directie, urmând sa faca legatura dintre transportul public de suprafata, respectiv linia de tramvai si liniile de autobuze, cu statia viitoarei Magistrale 6 de metrou.
Octagon lucreaza totodata la Autostrada Lugoj – Deva. Compania executa piloti forati pentru sectiunile A, D si E, lot 2. Autostrada va avea o lungime de aproximativ 100 de km la finalizare. Lotul 2 va avea o lungime de 28 km.
De asemenea compania executa lucrari de fundare: piloti forati si sprijiniri cu planse la proiectul “Pasaj peste calea ferata km 5 + 343” la Craiova.
Al patrulea proiect demarat de Octagon anul acesta este “Reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei din Municipiul Slobozia”. Compania face parte din Asocierea ACM4- Romprest- TIAB- Octagon si executa lucrari geotehnice: sprijiniri cu palplanse metalice si foraje pentru epuismente, pentru o parcare.

Octagon este o companie fondata in 2005, cu sediul central in Bucuresti si o sucursala in Bagdad (Irak). Cu o cifra de afaceri de 19,6 milioane de euro in 2013, Octagon executa proiecte de anvergura in Romania, Irak, Grecia, Turcia si Bulgaria.

Sus