Oferte locuri de munca top

Inelul metropolitan Oradea are constructor desemnat

A fost desemnat constructorul prin procedura de achiziție publică a contractului ce vizează realizarea inelului metropolitan Oradea.

Acesta are o lungime de 9 km, între Băile Felix și Nojorid, cuprinzând și viaductul peste drumul național DN 76, la ieșirea din Băile Felix spre Deva.

Dintre cele 7 oferte depuse pentru proiectarea și execuția acestui tronson a fost desemnată câștigătoare oferta asocierii Asfamixt, Opr Asfalt și Dacia Faber. Asocierea a ofertat realizarea investiției la o valoare de 16,5 milioane de euro, inclusiv TVA.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a declarat: „Până la sfârșitul săptămânii viitoare vor putea fi depuse contestații la această soluție. În condițiile în care decizia comisiei de licitație nu va fi contestată, până la jumătatea lunii iulie vom semna contractul de proiectare și execuție. În trei luni se va realiza proiectul tehnic, după care vor începe efectiv lucrările. Din toamna acestui an constructorii vor intra pe lucrări.

Firma Porr, constructorul tronsonului Oșorhei – Băile Felix, este într-o fază avansată cu proiectul tehnic și ne pregătim ca la începutul lunii august să înceapă lucrările de construcție.

Într-un an și jumătate ambele tronsoane vor fi finalizate de constructorii de mai sus. Din 2025, rețeaua de drumuri metropolitane va fi completată și cu acest proiect.”

Lucrari rutiere de peste 46 mil euro pe drumuri judetene, in pregatire

Inelul metropolitan va deschide o nouă conexiune pe relația DN 1 – DN 76 – DN 79, prin localitățile Oșorhei, Băile Felix și Nojorid.

Acest proiect este rezultatul parteneriatului dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, iar finanțarea este asigurată prin programul guvernamental Anghel Saligny.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus