Oferte locuri de munca top

Industria prelucratoare, in scadere

După vârful atins anul acesta în aprilie, producția industriala a scăzut puternic în luna mai după care și-a menținut nivelul scăzut, cu ușoară tendință descendentă.

Producția industriei prelucrătoare a fost în august sub nivelul celei din luna august a anului trecut (1% serie ajustată).

Industria extractivă are pe primele opt luni ale acestui an o producție mai mică decât cea din perioada similară a anului trecut.

În luna august 2021, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 9,9% ca serie brută și a rămas aproape la același nivel (0,1%) ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a fost mai mare atât ca serie brută (+3,0%), cât și ca serie ajustată (+0,5%).

În primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, producţia industrială a fost mai mare cu 12,7% ca serie brută și cu 13,1% ca serie ajustată.

August față de iulie

În luna august, producţia industrială (serie brută) a scăzut faţă de luna precedentă cu 9,9% ca urmare a scăderilor înregistrate în cele trei sectoare industriale:

* industria prelucrătoare (-11,4%),

* producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-4,0%) și

* industria extractivă (-1,6%).

Producţia industrială, serie ajustată, a rămas la același nivel faţă de luna precedentă. Industria prelucrătoare a crescut 0,1%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat și industria extractivă au scăzut cu 3,5%, respectiv cu 2,6%.

August 2021 față de august 2020

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 3,0%, ca efect al creșterilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,4%), industria prelucrătoare (+2,5%) şi industria extractivă (+0,5%).

Producţia industrială, serie ajustată, a fost mai mare cu 0,5%, datorită creșterii producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+7,8%) și industriei extractive (+0,5%). Industria prelucrătoare a scăzut cu 1,0%.

Primele opt luni 2021 față de perioada similară a anului trecut

Producţia industrială (serie brută) a crescut cu 12,7%, ca urmare a creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+13,7%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,3%).

Industria extractivă a scăzut cu 1,6%.

Producţia industrială, serie ajustată a fost mai mare cu 13,1%, ca efect al creșterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+13,2%) și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+12,4%).

Industria extractivă a scăzut cu 2,1%.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 7/octombrie 2021

Sus