Oferte locuri de munca top

Industria materialelor de constructii va fi sustinuta de Guvern

O schemă de ajutor de stat pentru dezvoltarea industriei materialelor de construcții va fi prezentată în primă lectură în următoarea ședință de Guvern, conform declarațiilor noului ministru al Economiei, Radu Oprea.

Acesta a explicat:Ne-am uitat cu foarte mare atenție în datele statistice și am văzut că industria construcțiilor, construcțiile au generat creștere stabilă în PIB anul trecut – chiar dacă am văzut, spre exemplu, scădere pe producția industrială în ultima perioadă. Atunci ne propunem să redresăm, să echilibrăm balanța comercială prin a produce cât mai multe materiale de construcții în România”.

A fost luat în calcul și deficitul de balanță comercială, faptul că importurile de materiale de construcții au ajuns la peste 8 miliarde de euro.

„Am importat peste jumătate din ceea ce folosim, până la aproape 70%. Este o industrie care generează 420.000 de locuri de muncă și ne propunem (…) să mai creăm cel puțin 20.000 de locuri de muncă noi”, a mai adăugat ministrul Oprea.

Industria materialelor de construcții și industria de construcții sunt importante în această perioadă pentru noul Guvern, care are ca țintă implementarea mai multor proiecte mari de infrastructură de transport.

Lucrari de instalatii mai scumpe, in Capitala si zonele limitrofe

„Aceste tipuri de scheme de ajutor de stat urmează să fie promovate, implementate și aprobate în ședințele de guvern viitoare. Este un prim pas pentru a avea o creștere economică sustenabilă, îndeosebi pe zona aceasta de investiții și mai ales în contextul în care pentru industria agroalimentară, dar și pentru cea din domeniul industria de construcții am avut scheme de ajutor de stat finanțate din fonduri europene”, a subliniat Marcel Boloş, noul ministru al Finanțelor.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus