Oferte locuri de munca top

Inchisoare pentru mita la avizarea unui PUZ

Peste un an de închisoare cu suspendare a fost pedeapsa primită de doi funcționari publici implicați în avizarea unui plan urbanistic zonal.

În prezența avocaților, cele două inculpate au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate.

Procurorii din cadrul DNA Constanța au dispus trimiterea lor în judecată pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În data de 9 noiembrie 2022, Tiță Magdalena, la data faptei director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, și Cliante Elena Mădălina, la data faptei inspector superior în cadrul aceleiași instituții, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 lei (câte 1.000 lei de fiecare), pentru a-și îndeplini îndatoririle de serviciu, în sensul emiterii unui aviz necesar realizării planului urbanistic zonal pentru o suprafață de teren amplasată în localitatea Valu lui Traian.

Noua unitate de productie si depozitare, cu aproape 7 mii mp sc

Cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, sunt:

* 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Tiță Magdalena,

* 1 an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea unor drepturi, în cazul inculpatei Cliante Elena Mădălina.

Dosarele de urmărire penală privindu-le pe cele două inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Constanța.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Sus