Oferte locuri de munca top

Inchiderea spatiului de sub balconul primului etaj

demisol-2

Urmare a postării de către ARENA Construcțiilor a fotografiei care arăta apartamente realizate la demisolul noilor blocuri din Popești Leordeni, un cititor ne-a semnalat o altă situație. Astfel, un locatar a închis cu tâmplărie termoizolantă din PVC spațiul de sub balconul primului etaj (vezi foto).

În urma somațiilor verbale ale celorlalti locatari, cetățeanul în cauză refuză să elibereze acest spațiu pe motiv că a depus actele pentru a obține autorizația de construire și va intra în legalitate. “Aș vrea să știu și eu, cum este posibil ca o primărie să elibereze un act pentru construcția pe o proprietate care nu-i aparține solicitantului?” se întreabă cititorul nostru.

La rândul său, locatarul de la demisol atrage atenția că există și situații în care vecinilor săi le-au fost închise balcoanele, contra cost, de către dezvoltator. Nici aceștia nu au autorizație de construire pentru lucrările de închidere a balcoanelor, lucrări ce nu au fost prevăzute în proiectul inițial.

În ceea ce privește închiderea spațiului de sub balconul primulii etaj vă putem spune că Primăria nu poate emite o autorizatie de construire dacă solicitantul nu face dovada dreptului de proprietate asupra terenului vizat (dacă terenul este în cotă indiviză, atunci un coproprietar nu poate construi fără consimțământul tuturor celorlalți coproprietari).

Pentru construcțiile fără autorizație primăria îi poate amenda pe locatari, însă nu poate dispune demolarea lor atât timp cât nu sunt situate pe domeniul public.

Pentru demolarea unei construcții ilegale situate pe un teren privat trebuie să se pronunțe o instanță judecătorească.

Vedeti si

Apartamente la demisol

 

Sus