Oferte locuri de munca top

Inchiderea balcoanelor de la parter, cu sau fara acordul vecinilor?

Lucrările de închidere a balcoanelor sau logiilor de la parterul blocurilor erau propuse să poată fi realizate fără acordul vecinilor, însă autoritățile nu se înțeleg în legătură cu acest subiect.

Propunerea legislativă a ajuns la comisiile de specialitate din cadrul Camerei Deputaților, unde recent două comisii au propus mai multe amendamente de modificare.

Astfel, față de propunerea inițială, doar cu acordul asociației de proprietari vor putea fi efectuate lucrări de închidere a balcoanelor sau logiilor aflate la parterul clădirilor de locuit multietajate, dacă modificările aduse construcției se efectuează din motive legate de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum si pentru siguranța și sănătatea celor care locuiesc în apartamentul respectiv.

De asemenea, printre anexele memoriului va fi atasat și Acordul asociației pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

Totodată, asociațiile de proprietari care dețin titluri de proprietate asupra terenurilor din jurul condominiilor vor putea încheia contracte de locațiune, închiriere, folosință sau concesiune asupra acestora, precum și asupra terenului aferent condominiului cu proprietarii interesați, pentru extinderea spațiilor aflate la parter. Aceasta cu acordul adunării generale exprimat prin hotărâre adoptată cu 2/3 din numărul total al proprietarilor și acordul exprimat în scris al tuturor proprietarilor direct afectați.

 

 

 

 

Citiți și:

Proiect imobiliar, propus intr-o zona protejata a Capitalei

Proiecte dintr-un parc industrial, in aprobare

Ansamblu industrial langa Bucuresti, pe mai mult de 1 ha

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2020

Sus